Markalar ve Modeller

Yeni C Serisi Türkiye Yollarında !
       
     Mercedes-Benz'in yenilenen C serisi artık Türkiye yollarına çıkmaya hazır. Mercedes, bu seriyi güncel şeklini almadan önce en son 2011 yılında güncellemişti.
     






        C serisinin, bir önceki neslinin tasarımı da hoşuma gitmişti ancak yeni tasarımıyla sanki daha bir göz dolduruyor. Mercedes, yeni C serisinin bir önceki neslinde kullanılan sade ve ağırbaşlı bir tasarım anlayışından uzaklaşarak tamamen değişikliğe gitmiş. Bu yeni nesliyle C serisi artık daha zarif, daha çevik ve daha da sportif bir tasarım anlayışı yakalamış. Ön tasarımda kullanılan büyük radyatör ızgarası ve far yapısı sanki S serisine bir gönderme yapıyor gibi. Özellikle iç mekan dizaynı ile kendini hemen belli ediyor. Mercedes mühendisleri bir önceki nesle oranla bu araçta iyi bir iş çıkartmış diyebilirim. Bir önceki nesle oranla bazı iç mekan parçalarının kalitesi daha iyileştirilmiş gibi görünüyor. Bence C serisi, bu yeni tasarım anlayışı sayesinde birçok müşterisinin albenisini kazanacağını söyleyebilirim. Bu seri özellikle yakaladığı sportif detaylar sayesinde sınıfında bir adım öne çıkabilecek bir niteliğe kavuşmuş. Bu hususta seriyi çekici ve alımlı yapan yeni teknolojik özelliklere de yer verilmiş. 
       Ülkemizde sunulan 1.6 156 PS motor seçeneğine sahip C 180 modeli iyi bir satış grafiği yakalayabilecek nitelikte olduğunu söylemeliyim. Seriye ait diğer modeller de iyi satış oranlarına ulaşabilir ancak son zamanlarda ülkemizde artan vergiler ve döviz kurları nedeniyle C 180 modeli en makul ve cazip seçenekler arasında diyebilirim. Bu seri 6 ileri manuel veya 7G-Tronic Plus otomatik şanzıman seçeneğiyle satın alınabiliyor. Bu serinin en makul ve baz donanımlı modeli olan C 180 1.6 156 PS 7G Tronic Plus Style donanımlı araç 121.200TL den başlayan fiyatlarla, serinin en dolu modeli ise aynı motor ve şanzımana sahip AMG donanımıyla 151.500TL den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Eğer bu yeni C serisine hayran olduysanız bir Mercedes-Benz showroomuna giderek bu seriye bir göz atmanızı öneririm.

Yazar: Soner ÜNLÜER

Otomobile ait diğer fotolar;
*Otomobile ait fotolar Mercedes-Benz Türkiye resmi sitesinden alıntıdır. 

 

 





2 yorum:

  1. Mercedes 190 Serisi,1980'lerde yollara çıkmıştı.Günümüzde ki takipçisi ise Yeni C Klasse.
    C Sınıfı her zaman diğer Mercedesler'den daha ulaşılabilir olmuştu. Şimdi ise yeni A ve CLA Sınıfları var. Ama yinede C Serisi; A ve CLA'ya göre geniş, rahat, ferah ve klass! bir otomobil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz abi evet aynen yorumlarına katılıyorum. Ne yazık ki ülkemizde uygulanan %45 gibi bir ÖTV vergisi sebebiyle bazı otomobillere özellikle de premium ve üst sınıf otomobillere ulaşmak kolay olmuyor...

      Sil