İSTANBUL AUTO SHOW 2015 PART5!

Subaru
Subaru firmasını İstanbul Auto Show’da XV, Forester, Outback, BRZ modelleri ve de Levorg temsil etti. Firmanın fuardaki en yoğun ilgi gören modeli XV, BRZ ve de Levorg oldu. XV modeli kompakt SUV sınıfında yeni bir model olmasına rağmen fiyat ve fayda bakımından tercih edilebilecek önemli bir model olarak karşımıza çıkıyor. XV, 1.6 DOHC Boxer motor fabrika verisine göre 5.600 d/d da 114 PS güç ve 4,000 d/d da 150 Nm tork üretebiliyor. XV, ülkemizde sadece bu motorla satışa sunuluyor. Ancak bu motor seçeneği dışında 2.0 DOHC Boxer ve 2.0 DOHC Boxer Dizel olmak üzere iki adet motor seçeneğine de sahip.






XV, ülkemizde standart AWD çekiş sistemine sahip olarak satışa sunuluyor. Bu AWD sistemi Simetrik Sürekli Dört Çeker sistemine sahip ve 60/40 oranında Aktif Tork Dağılımı ile AWD sisteminin bir önemli parçası standart olarak sunuluyor. XV’in başlangıç fiyatı ise 74,900TL den başlıyor bu da sınıfında makul sayılabilir bir fiyat olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Outback ise SUV standart olarak sunduğu arazi özellikleri ile sınıfında zorlu rakiplerden birisi olarak görülüyor.  Outback’de XV modeli gibi tek bir motor seçeneğine sahip olarak satışa sunulacak.



Outback’de görev olan motor seçeneği 2.0 DOHC Boxer Dizel 3,600 d/d da 150 PS güç ve 2,800 d/d da 350 Nm tork değerlerine sahip. Outback’de XV modeli ile aynı AWD çekiş sistemine sahip ancak Outback’in yerden yüksekliği 200 mm olduğu için arazi şartlarında Outback daha avantajlı konumda olduğu görülüyor. Outback modeli 162.900TL lik başlangıç fiyatı ile sınıf ortalamalarında yer alsa da sınıfında Kia Sorento modelinin 190.000TL’yi aşan fiyatına bakılacak olursa makul bir tercih olarak görülebilir. 

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Toyoki Yoshioka, "LEVORG, 2014 haziran ayında satışa çıktığından bu yana sürüş keyfi ve güvenlik özellikleriyle büyük beğeni aldı ve toplam 30 bin adetlik satış başarısı gösterdi. Japonya’nın ardından LEVORG’u Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere deniz aşırı pazarlara tanıtacağız. Geçtiğimiz mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtlan LEVORG’u şimdi İstanbul Autoshow’da otomobil severlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.  


Subaru'ya ait diğer fotolar:
 

 

 

 

 

 

 










Diğer markalara ait bazı fotolar:


 



 


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 



5 yorum: