Yenilikler ve Duyurular

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Satışları Düştü!

      Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) nin yayınladığı yeni raporlar ve verilere göre şubat ayında 27,5% lik bir düşüş meydana geldi. Yapılan değerlendirme ve raporlara göre şubat ayı içerisinde otomobil ve hafif ticari araç pazarında bir düşüş meydana geldi ve bu düşüşün rakamsal değeri ise 35.021 adet olarak belirlendi.


       Bu rakamlar, geçen yıl şubat ayında yapılan değerlendirmeler sonucu 48.307 adet otomobil ve hafif ticari araç olarak belirlenmişti. Bu yıl şubat ayında belirlenen satış rakamıyla; geçen yıl şubat ayını karşılaştırdığımız zaman 27,5% lik bir düşüşün olduğu ortaya çıkıyor. Geçen yılın şubat ayının otomobil satışlarını ele aldığımız zaman 26,2% lik bir düşüş olduğunu söyleyebiliriz. 

        Hafif ticari araç satış oranları ise geçen yılın şubat ayına oranla 31,66% lık bir düşüşe sahip ve satış adetleri ise 7.854 adete ulaştı. Otomobillerde satış oranlarındaki düşüş ise bu yılın ilk iki ayında önceki yılın ilk iki ayına oranla, 1600 cc ve altı otomobillerde 15,9% lik bir oranla, 1600-2000 cc arasında yer alan otomobillerde ise bu oran 47,4% oldu ve son olarak 2000 cc ve üzeri otomobillerde ise 22,2% oranında bir düşüş gözlendi. Bu düşüşlerin gözlenmesinde ki büyük etmenler ise şöyle; kur ve faiz oranındaki ani düşüş ve yükselmeler, otomobillerden alınan ötv vergilerine yapılan zamlar, düzenlenen ve yenilen kredi işlemlerindeki sınırlama ve kısıtlamalar ve seçim sürecinin yaşattığı olumsuzluklar olarak sıralanabilir. 

Yazar: Soner ÜNLÜER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder