İSTANBUL AUTO SHOW 2015 PART1

Audi
Prestijli Alman markanın İstanbul Auto Show’da birçok yeni modeli sergilendi. Benim inceleyebildiğim modeller ise RS 6 Avant, Q3, Q7 idi. RS 6 Avant modeli super sport bir coupe otomobilin yanı sıra gündelik hayatta da tam bir adrenalin deposu olacak düzeyde geliştirilmiş. RS 6 Avant modelinde 560 PS güç ve 700 Nm tork sunabilen çift turbolu V8 motora yer verildi. Biliyorum size biraz tuhaf gelecek ama fabrika verisine göre bu araç karma kullanımda 100 km de ortalama 9.6 litre gibi bir değere imza atabiliyormuş.
   

İSTANBUL AUTO SHOW 2015 DOSYASI!

“Otomobil Fuarı…” şeklinde söyleyip geçiyoruz ancak birçok otomobil tutkunu ve de özellikle de benim için bu fuar birçok şey ifade ediyor. Otomobiller benim için çok önemli bir konumda ve bu yüzden blogumda yazı yazmaya ve sizlerle bir şeyler paylaşmaya devam ediyorum. İşte bende tam bu yüzden size fuarda geçirdiğim zamanı ve deneyimlerimi resmiyetten uzak ve samimi bir şekilde kaleme almak istedim. Fuarı gezmek için bir günüm vardı ve incelemem gereken ne kadarda çok araç vardı… Fuar alanına geldiğimde fuarın kapıları henüz açılıyordu ve hemen girer girmez araçları incelemeye başladım. Saatlerce araçları inceledim çok gezdim çok yoruldum ama kesinlikle buna değdiğini söyleyebilirim.

Kalıp Var Ama !


     Mitsubishi firmasını SUV sınıfında temsil eden ASX modeli firmanın bu sınıftaki boşluğunu dolduruyor. SUV sınıfında giderek rekabet kızışıyor daha önce hiç bu sınıfta araç üretmemiş olan firmalar bile bu artan talepler konusunda etkisiz kalmayarak bir SUV model tasarlamaya başladılar. Bu sınıfta bulunan Japon modeller arasında belki de tasarım açısından en farklı modellerden birisi de ASX olduğunu söyleyebilirim. Mitsubishi’nin Lancer modelinde sunduğu köpek balığını andıran ön tasarımın ASX’de de yer verilmesi aracın etkileyici tasarımına katkısı büyük.