Bir Sevdadır Lagunaşk!

Bu yazıyı kaleme alma düşüncem şu şekilde gelişti; ilk olarak kendime bir Laguna aldıktan sonra Facebook üzerinde Renault Laguna Türkiye grubuyla tanıştım ve işte benim Laguna’mla olan hikayem de tam o zaman başladı.Peki Laguna nasıl bir araç? İnsanlar neden bu aracı tercih ediyorlar? Laguna’cılar neden bu gruba üyeler? Tüm bu soruların cevabını size bu yazımda anlatacağım.


Hayaldi Gerçek Oldu!

          Ülkemizin halk otomobili olan TOFAŞ otomobilleri 2003 yılında son bulan üretimi sonrasında arkasında hüzünlü bir kitle bıraktı. Birçok kişinin ilk kez sıfır araç olmasına vesile olan bu halk kahramanı markanın ülkemizde bitip gitmeyen bir hayran kitlesi halen mevcut. TOFAŞ, 70'li yıllarda üretimine başlanan ve 2003 yılına kadar bantta kalan bir efsane marka olarak kendine yer edinmiştir. Markanın ilk macerası 124 modeli ile başlayıp 2003 yılında son Şahin modelinin banttan indirilmesine kadar devam etmiştir. Bu dönemlerde kendisine büyük bir hayran kitlesi yaratmayı başaran firmanın artık üretimini durdurma kararı alması bu insanları hayal kırıklığına uğratmıştır. 

Renault Talisman; Gözü Liderlik'te mi?


    Renault firmasının son atağı olan Talisman'ın piyasaya 3 Mart'ta hızlı bir giriş yapacağını söyleyebiliriz. Talisman'ın başlangıç fiyatı 100.500TL olarak belirlendi. Talisman, atası olan Safrane, Laguna ve Latitude'ün sınıfı olan D sınıfında boy gösterecek. 
Renault firması Latitude modeli ile beklediği başarıyı sağlayamayınca ortaya Talisman gibi yeni bir model üretme fikri çıkmış ki Renault yeni modeli Talisman ile belki de istediği başarıya imza atabilir. 

BMW M4 GTS Concept Tanıtıldı!

Fotonun üzerine tıklayarak büyük biçimde görüntüleyebilirsiniz.
        BMW, M3 Coupe modelini yenileyerek M4 GTS Concept adı altında aynı ruhla yollara çıkarmayı planlıyor. Aslında aynı genleri taşıyan iki model arasında isimlendirme dışında pek bir fark yok gibi. BMW, bu konsept modeli aslında pistler için tasarlamış olsa da caddelerde de kullanılmasında bir sakınca olmadığını bildirmiş. 


Lada Tekrardan Halkın Yüzünü Güldürecek…!


      Rus otomobil üreticisi olan Lada markası yıllar sonra tekrardan ülkemiz piyasasına giriş yapmayı planlıyor. Lada, ülkemizde 90’lı yıllar boyunca ve de 2000’li yılların başında dar gelirli kesim tarafından oldukça ilgi görmüş bir marka olarak bilinirdi.