İSTANBUL AUTO SHOW 2015 PART5!

Subaru
Subaru firmasını İstanbul Auto Show’da XV, Forester, Outback, BRZ modelleri ve de Levorg temsil etti. Firmanın fuardaki en yoğun ilgi gören modeli XV, BRZ ve de Levorg oldu. XV modeli kompakt SUV sınıfında yeni bir model olmasına rağmen fiyat ve fayda bakımından tercih edilebilecek önemli bir model olarak karşımıza çıkıyor. XV, 1.6 DOHC Boxer motor fabrika verisine göre 5.600 d/d da 114 PS güç ve 4,000 d/d da 150 Nm tork üretebiliyor. XV, ülkemizde sadece bu motorla satışa sunuluyor. Ancak bu motor seçeneği dışında 2.0 DOHC Boxer ve 2.0 DOHC Boxer Dizel olmak üzere iki adet motor seçeneğine de sahip.






XV, ülkemizde standart AWD çekiş sistemine sahip olarak satışa sunuluyor. Bu AWD sistemi Simetrik Sürekli Dört Çeker sistemine sahip ve 60/40 oranında Aktif Tork Dağılımı ile AWD sisteminin bir önemli parçası standart olarak sunuluyor. XV’in başlangıç fiyatı ise 74,900TL den başlıyor bu da sınıfında makul sayılabilir bir fiyat olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Outback ise SUV standart olarak sunduğu arazi özellikleri ile sınıfında zorlu rakiplerden birisi olarak görülüyor.  Outback’de XV modeli gibi tek bir motor seçeneğine sahip olarak satışa sunulacak.

İSTANBUL AUTO SHOW 2015 PART4!

Renault
    Renault’nun yeni C-Crossover sınıfında yer verdiği modeli Kadjar’ı, İstanbul Autoshow’da Türkiye prömiyeri'ni gerçekleştirdi. Kadjar, Renault’nun daha önce Koleos modelinde uğradığı hüsranı telafi etmek istiyor. Kadjar, adını Renault'u temsil eden sıfatların birleşiminden esinlenerek almış. Kadjar, markanın C-Crossover boşluğunu doldurmasını ve en yakın rakibi olan Nissan Qashqai  modeline karşı iyi bir alternatif olması düşünülüyor. Kadjar'da iki dizel ve bir dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneğine yer veriliyor. Dizel üniteler; 1.5 Energy dCi 110 PS ve 130 PS olarak belirlenmiş.








İSTANBUL AUTO SHOW 2015 PART 3!

Mazda
Mazda, İstanbul Auto Show  standının yıldızlarından biri  efsanevi roadster Yeni Mazda MX-5 oldu. Mazda’nın sürücüsüyle bir bütün haline  gelmiş iki kişilik otomobilinin dördüncü nesli olan bu model, Mazda araçlarının mühendislik felsefesi olan sürüş keyfini mükemmel bir şekilde bünyesinde barındırıyor. Fuar’da yoğun bir ilgi odağı olan MX-5 modeli ilk defa Türkiye’de sergilendi. Fuar’da Mazda standında MX-5 modelinin bir prototip versiyonu da oldukça ilgi gördü. MX-5’in nasıl bir alt yapı, sürüş özellikleri ve motor teknolojisine sahip olduğunu merak edenler için aracın karoseri olmaksızın bir prototipi gösteriye sunuldu. MX-5,ilk olarak 1989 yılında piyasaya sürüldü ve o dönemde sunduğu performansı ve uygun fiyatı ile hafif spor otomobil pazarını anında canlandırdı.








Aradan geçen 26 yılın sonra kazandığı 200 adet ödül ile efsanevi model halen bu başarısını güçlendirmeye devam ediyor. MX-5, aynı zamanda toplam satış adeti 1 milyon araca yakın olarak, tüm zamanların en çok satan iki kişilik spor otomobili alanında Guinness Dünya Rekorunu elinde bulunduruyor. MX-5 2.0 160 PS ve 6 ileri otomatik şanzıman ile satışa sunulacak. Mazda’nın en son modeli Mazda CX-3’de fuarın bir diğer önemli yıldızı olarak karşımıza çıktı. KODO tasarım ruhunun tüm detay ve özelliklerine sahip olarak  Mazda CX-3, MZD Connect ve tüm güvenlik özellikleri ile kendini gösterdi. CX-3, sunduğu güç aktarım organları olarak AWD(4x4), FWD(4x2) iki ayrı biçimde satın alınabilecek.

İSTANBUL AUTO SHOW 2015 PART 2!

Honda
Honda firması da “Her Şey Şimdi Başlıyor” sloganı ile İstanbul Auto Show’da bizi karşıladı. Honda, fuarla birlikte CR-V dizel otomatik, Civic Sedan Black Edition ve Civic HB'i satışa sunarken kısa bir süre içerisinde Türkiye'de satışa sunulacak olan Civic Type-R, HR-V ve Jazz modellerini sergiliyor. Bu modeller ise HR-V,NSX ve TYPE-R idi. Firmanın uzun süredir üretim bandına almadığı modeli HR-V modeli ise artan kompakt SUV talepleri üzerine firma tarafından yeniden üretilmeye başlandı. Satışta olduğu dönemde SUV sınıfında ilgi gören modellerden birisi olan HR-V’nin tekrardan üretildiğini görmek birçok HR-V seven müşteriyi tekrardan bu araca yönlendirebilir. HR-V modeli kompakt SUV sınıfını aşan boyutlarıyla beklenilenden daha fazlasını sunuyor.









Araçta 1.6 DTEC Dizel bir motor seçeneği sunulacak. Araç, 4x2 MT ve 4x4 AT olmak üzere iki farklı şekilde satın alınabilecek. Aracın başlangıç fiyatı ise 101.450TL ise biraz dudak uçuklatacak cinsten olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Zira  HR-V’ye eş değerdeki yada sınıfındaki araçlar 65-70.000TL civarından başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Honda’yı maalesef bu konuda eleştirmek gerek; hem tasarım hem de özellik anlamında sınıfını derinden etkileyebilecek kadar iyi bir alternatif araç olsa da uzun vadede bu fiyat politikası ile satışlarını sürdürmeye devam ederse sonu önceki nesil HR-V’ye benzeyeceği görüşündeyim. Type-R modeli ise Honda’nın en ateşli modellerinden birisi olarak biliniyor.