BMW M4 GTS Concept Tanıtıldı!

Fotonun üzerine tıklayarak büyük biçimde görüntüleyebilirsiniz.
        BMW, M3 Coupe modelini yenileyerek M4 GTS Concept adı altında aynı ruhla yollara çıkarmayı planlıyor. Aslında aynı genleri taşıyan iki model arasında isimlendirme dışında pek bir fark yok gibi. BMW, bu konsept modeli aslında pistler için tasarlamış olsa da caddelerde de kullanılmasında bir sakınca olmadığını bildirmiş. 


          BMW bünyesinde yer alan M şirketi yeni modelin sadece gücü değil aynı zamanda da gelişmiş teknolojiyi ifade ettiğini belirtiyor. M4 GTS’in motor kaputunun altında 3.0 litre 6 silindirli çift turbolu motora sahip ve su ile çalışan enjeksiyon sistemi ise oldukça fark yaratacak bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Bu enjeksiyon sistemi turbo kısmında oluşan aşırı ısınmayı soğutmaya yarıyor. Bununla birlikte yüksek basınç oranlarının yardımıyla turboşarj daha fazla güç üretebilmeye ve aracın hızlanmasına katkı sağlıyor. Sistem aynı zamanda tüketim bazında da düşürücü ya da azaltıcı bir etkiye sahip olduğunu söylemek gerek. Bu teknoloji ile birlikte M4 GTS modeli ilk seri üretimli su gücü ile çalışan enjeksiyon sistemine sahip model olacak.


      M4 GTS, modeli ile birlikte önlerde kullanılan lastikler 265/35R-19 Michelin Pilot Sport Cup 2 ve arkalarda ise 285/30R-20s olarak belirlenmiş. Modelde kullanılan jantlar ise “666 M” olarak belirlenmiş. Araçta kullanılan bazı aeodinamik iyileştirmeler ise şu şekilde; karbon fiber kaplı ve büyük hava girişine sahip motor kaputu, arka kısımda yine karbon fiber kaplı malzemeden üretilmiş olan kanat ve de ön tamponda yer alan rüzgarı kesici özellikteki tampon uzantısı manuel olarak ayarlanabiliyor. M4 GTS, tüm bu özelliklerinin yanı sıra OLED teknolojisine sahip stop grubuyla dikkat çekici olduğunu söylemek gerek. Stop grubunun yapısı yılan kıvrımlarına benzer ve de oldukça ince tasarımıyla aracın genel tasarımıyla bütünleşmiş durumda. Aracın yollara çıkış tarihi ise gelecek yıl olarak tahmin ediliyor.  Araç ilk olarak Amerika pazarında satışa sunulması bekleniyor.

Soner Ünlüer

Foto Galeri;
 

 

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder