Fiat Doblo'ya Yeni Yüz!

      Yerli Fiat Doblo, 2015 yılının ilk çeyreğinden itibaren hem Türkiye hemde Avrupa'da satışa sunulacak. Yeni Doblo, 65. IAA Hannover Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'nda ilk kez gösterimi yapıldı. Yeni Doblo, yenilenen yüzüyle birlikte konforu artmış ve yakıt tüketimi konusunda ilerleme kaydedilmiş. Yenilenen karoseri ile birlikte Doblo'nun boyutlarında da değişiklikler söz konusu olduğunu belirteyim. Yeni Doblo, sunduğu farklı gövde seçenekleri ile birlikte sınıfına yeni bir soluk getirebilir. Bu gövde seçenekleri ise şu şekilde; Cargo, Combi, Trucks ve Flatbeds seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

A'nın Ağabeyi Olmaya Geldi!

      GLA, Mercedes'in kompakt SUV sınıfındaki boşluğu doldurmak için piyasaya sürüldü. Rakiplerinin bu sınıfta geliştirdikleri araçlar karşısında Mercedes'te son olarak GLA ile bu rekabette yer alacağını ortaya koydu. Genellikle bu sınıftaki araçlar arazi kabiliyetlerinden ziyade şehir içinde güvenilir yapıda olmalarından dolayı tercih ediliyor. Mercedes uzmanlarıda bu felsefe ile yola koyularak "A" serisinin platformundan yararlanıp bu aracı meydana getirmişler. Ancak tabiki de bu araç "A" serisinden farklı bir otomobil olarak dizayn edilmiş. GLA, A'ya göre daha farklı bir tasarımla meydana gelmiş ve iki model arasında ise 125 mm uzunluk ve 61 mm yükseklik söz konusu.

Heybetli Görünüyor Ama …!

      
        Hyundai’ın kompakt SUV sınıfına girebilicek niteliğe sahip olan modeli ix35 heybetli yapısıyla dikkat çekiyor.  ix35, Hyundai’ın “i” serisi araçlarına geçmeden önce bu sınıfta sunduğu Tucson modelinin yerini doldurmaya gelmiş desem yanlış söylemiş olmam umarım. Hyundai, Tucson modeli yerine ix35 modeli ile daha da dinç ve heybetli bir araç meydana getirmiş. Hyundai bu araçla ile bu sınıfta yer alan diğer modellerden daha heybetli bir araç tasarlamış. 

Koreli Efsane Tekrar Yollarda!

         Hyundai’ın 90’lı yıllarda efsaneleşen modellerinden biri olan Elentra en son 2007 yılına kadar seri üretime alınmıştı ve Hyundai bu modeli uzun bir sürenin ardından tekrar piyasaya sürdü. Elentra yer aldığı sınıfta rakiplerinin karşısında 2001-2007 arasında üretilen karoseri ile istenilen başarıyı elde edememişti. Aslında bu yıllar arasında çıkan karoseri ile Elentra hem tasarım anlamında hemd e donanım anlamında birçok rakibinden önde olmasına rağmen çok rağbet görmedi. Hyundai kurmayları ve mühendisleri artık uzun bir sürenin ardından yapmayı planladıkları değişikliklerin arasına Elentra’yı da dahil ederek istenilen ve beklenilen bir otomobil üretmeyi başardılar. Hatta öyle ki bu otomobilin tasarım anlamında birçok rakibinden önde olduğunu söyleyebilirim. Model, uzakdoğu’nun ruhundan esinlenerek çok akıcı bir tasarım felsefesiyle dizayn edilmiş.